zondag 25 maart 2012

Verantwoord. Voorbeeld.

Joepie! Blij toe dat het net vanmorgen zomeruur werd. Wakker geworden met spokende gedachten maar toen bleek het door de DST-kunstgreep gelukkig toch laat genoeg zodat ik gewoon mocht opstaan!

Spokende gedachten is een groot woord eigenlijk. Gisteren was er weer van appsforghent. En het soort good vibes en inspirerende gedachten dat daar ronddwaalt doet een mens met goesting de volgende morgen uit de veren springen.  Wie dat allicht ook gedaan heeft (tenzij ze iets te hard gefeest hebben nog) zijn de lichtende voorbeelden van de dag: de mannen (als sexloze kameradende krachtterm bedoeld, maar nu ik het bedenk: deju, weer zonder meisjes in de ploeg) met de ontbrekende Há.  Knap verfrissend, geïnspireerd... en met goed wat koe-bij-de-horens gehalte.

De observatie dat ze de professionals eigenlijk wat een neus hebben gezet is makkelijk gemaakt, maar evengoed wat oneerlijk makkelijk gemaakt.  Blijft dat het wat te denken geeft voor volgende apps-for iteraties.
  • Hoe blijf je professionals enthousiasmeren, en laten tonen wat wij kunnen doen, maar evengoed uitdagen om een stapje verder te gaan.
  • Hoe kun je die frisse challenge vanuit studenten en scholen nog beter in de verf zetten.
  • Toch ook: hoe kunnen we de echt data-klus, de ijsberg onder water, beter in de picture brengen en dus ook belonen?
  • En mijn idealistische droom: Wat zou er nodig zijn om daar een echt feest van de samenwerking en de wederzijds verheffing (hehe) van te maken?

On the side nog:
Met extra dank aan de uitlener van de dell-laptop lader. Met volle batterijen op de trein naar huis gewoon mijn uritemplates kunnen afwerken. w00t!  Helemaal in sync met de spec, en voorzien van een railroad-syntax-diagramtje.

En voor wie mijn slides zocht: die staan gewoon op slideshare:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten